Idei pentru a lucra productiv de acasă:
1. Stabiliți-vă o rutina zilnică de lucru. Treziti-vă în ritm normal, începeți să lucrați în program normal. Faceți o pauză de masă „normală”, cum obisnuiați. Setați-vă o oră de final de program de lucru. Spune-i familiei tale când ai „lucru de birou” și când poți face pauze pentru a te vedea/interacționa cu ei.
2. Creați-vă un spațiu de lucru bun. Deși este tentant să lucrezi din patul tău, în fața televizorului sau pe masa de bucătărie, cel mai bine este să-ți stabilești spațiul de lucru într-un loc specific, un colț din casa ta. Acest lucru semnalizează creierului tău că ești „la muncă”. De asemenea, vă va ajuta ca munca să nu fie un intrus in viața altor membri ai casei și, în mod ideal, va fi un spațiu în care vă puteți concentra mai bine.
3. Păstrați legătura cu colegii. Lucrul de acasă este o disciplină care nu va veni în mod natural pentru toți. Înlocuiți conversațiile de pe hol prin inițierea de mesaje text sau chat pentru a vă conecta cu oamenii. Inițiați check-in-uri video ale echipei pentru a oferi update-uri cu privire la progresul muncii.
4. Iesiti la aer curat. Ieși afară pentru pauze și fă o plimbare prin cartierul tău, dacă poți. Aerul proaspăt și natura scade stresul, vă ajută să vă relaxați și să vă împrospătați mintea.
5. Finalizați unele task-uri importante. Profitați de ocazie pentru a lucra la task-uri care necesită o gândire mai profundă, planificare și sfatul altora. Aceasta ar putea include scrisul, elaborarea de planuri și propuneri sau crearea de conținut care necesită perioade de timp fără distragere .
6. Ai grijă de tine și de ceilalti. Asigurați-vă că vă luați timp pentru a vă reîmprospăta inima și mintea. Lectura unei cărți, chiar a Bibliei, ar putea fi de mare ajutor.
Ce se întâmplă dacă am și copii acasă?
a. Faceți un plan cu soțul / soția. Dacă ambii soți lucrează, discutați și decideți un plan de acțiune împreună pentru modul în care veți împărți timpul cu copiii și timpul de lucru. Apoi faceți tot posibilul să respectați planul respectiv. Incercați sa va adaptați după cum este necesar și pentru a continua să clarificați dorințele și așteptările.
b. Explicați situația. Vorbiți cu copiii pentru a-i anunța că lucrați, care sunt limitele și când trebuie sau nu să vă întrerupă.
c. Jonglați cu timpul. Dacă munca voastră o permite, profitați de orele de somn ale copiilor, fie de dimineața devreme sau de orele de noapte când copiii adorm. Nu este ideal, dar vei fi mai productiv dacă ai timp liniștit pentru tine.
d. Încercați activități noi. Găsiți activități, jucării și jocuri noi care să-i țină pe copii implicați mai mult timp. Puzzle-uri, lego sau cumpărarea unei jucării sau joc nou le va permite copiilor să se joace pe cont propriu pentru perioade mai lungi.